Masterplan Grote Heide: samen maken we Grote Heide klaar voor de toekomst

Masterplan Grote Heide: samen maken we Grote Heide klaar voor de toekomst

Meer plaats en comfort om te spelen en te ontmoeten op de Grote Heide, dat is de doelstelling van het masterplan voor de site rond basisschool De Regenboog, kinderopvang Robbedoes en ontmoetingscentrum Pax. Het is een ambitieuze doelstelling die we met jullie hulp zeker kunnen waarmaken.

Hoezo, meer plaats en comfort?

Dat het fijn en knus is op de Grote Heide hoeven we je niet te vertellen. Je kinderen in je eigen dorp naar school en de buitenschoolse opvang laten gaan, is één van de pijlers van ons gezinsbeleid.

De stijging van het aantal kinderen in basisschool De Regenboog en bijgevolg ook in Robbedoes, zorgt ervoor dat de school en de buitenschoolse opvang stilaan op hun limieten botsen. Knus en gezellig is dat wel, maar om dat zo te houden is een uitbreiding van de ruimte nodig.

School, opvang én ontmoetingscentrum

Omdat de beschikbare ruimte van Robbedoes beperkt is, de speelplaats van de school te klein wordt én omdat ontmoetingscentrum Pax aan een grondige renovatie toe is, willen we een allesomvattend plan opmaken om van het geheel een ruime en comfortabele locatie te maken die klaar is voor de toekomst.

Dromen jullie mee?

Kinderen van basisschool De Regenboog en hun ouders zijn het best geplaatst om knelpunten en wensen te signaleren. Daarom willen we graag weten hoe jullie over de toekomst van de school en kinderopvang denken.

Heb je een idee of een droom voor de school en/of de kinderopvang? Ideeën en dromen mag je heel breed bekijken, zoals:

  • Het ochtendritueel: hoe verloopt het aankomen op school en/of de kinderopvang? Wat kan hier beter? Bijvoorbeeld: stallen van fietsen, afzetten met de auto, de weg naar de klaslokalen, het achterlaten van jassen en boekentassen, ...
  • De speeltijden: zijn er voldoende afzonderlijke plekjes en zijn ze groot genoeg? Komen er best meer schuilplekjes? Kan de speelplaats anders ingericht worden?
  • Het middagritueel: Is het eten (of niet blijven eten) een leuk moment voor de kinderen of zien ze er tegenop? Waarom is dit zo? Wat kan er anders?
  • Het 'naschools' ritueel (kinderopvang): hoe verloopt de overgang van school naar Robbedoes? Kijken kinderen er naar uit om naar de kinderopvang te gaan? Wat kan er anders? Wat mis je bij de kinderopvang? Wat heb je misschien op andere plaatsen gezien dat je hier ook zou willen?
  • Dubbel gebruik: heb je ideeën over het dubbel gebruiken van ruimtes, bijvoorbeeld de ruimtes van de naschoolse kinderopvang ook tijdens de schooluren inzetten?
  • Denk verder ook aan zintuiglijke ervaringen zoals horen, voelen (o.m. materiaalgebruik), zien (o.m. kleuren), ruiken en proeven.

Je kan je ideeën en dromen hieronder achterlaten. Je kan je idee via woorden omschrijven en/of een foto of tekening opladen. En weet je wat leuk is? We zitten nog volop in de droomfase, dus geen enkel idee is op dit moment te gek of te duur. Alle ideeën worden bezorgd aan de ontwerper, die zich door jullie laat inspireren.

Propuestas
Añade tu propuesta
Bij realisatie van de Robbedoes aan de overzijde van de Amandusstraat, zou deze straat in tweeen...
Moodboard van ideeën die de kleuters van basisschool De Regenboog verzamelden. Je kan alle...
Moodboard van ideeën die de leerlingen van klas 1A van basisschool De Regenboog...
Moodboard van ideeën die leerlingen van klas 2B van basisschool De Regenboog verzamelden. Je kan...
Moodboard van ideeën die leerlingen van het derde leerjaar van basisschool De Regenboog verzamelden...
Moodboard van ideeën die leerlingen van het 4e leerjaar van basisschool De Regenboog verzamelden...
Moodboard van ideeën die leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van basisschool De Regenboog...
Moodboard van ideeën die leerkrachten van basisschool De Regenboog verzamelden. Je kan alle...

Añadir Propuesta

Project
Image

Los archivos deben ser menores que 5 MB.
Tipos de archivo permitidos: png gif jpg jpeg.

Por favor, deja tu email y tu nombre (que será el nombre mostrado) para que podamos tenerte al tanto sobre el resultado de tus ideas y invitarte a votar las propuestas.

CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.

Pestañas verticales

Información de la revisión

Proporcionar una explicación de los cambios realizados para que otros autores comprendan las razones.

Guardar