Participatietraject renovatie gemeentehuis Kerkplein van start

Na de beëindiging van de werken aan het gemeentehuis aan de Oude Markt en de verhuis van de diensten die momenteel in het gemeentehuis aan het Kerkplein gehuisvest zijn, zal ook dit gebouw gerenoveerd worden. Het zal onderdak bieden aan een moderne centrale bibliotheek, een Huis van het Kind, de gemeenteraad en het ceremonieel gebeuren. 

Peltenaren laten meedenken

We hopen dat het gebouw een ontmoetingsplek kan worden voor de Peltenaar, een plek waar mensen zich thuis voelen. Een plek waar je zowel activiteit en bruisende energie kan vinden als rust. We willen naar een verscheidenheid van Peltenaren luisteren om een project op maat van alle gebruikers te maken, zoals:

  • gebruikers en personeel van de huidige bibliotheken;
  • personeel van de consultatiebureaus van Kind & Gezin en de gezinnen die ze bijstaan;
  • personeel van opvoedingswinkel en de gezinnen die beroep op hen doen;
  • personeel en cliënten van andere gezinsondersteunende diensten;
  • kinderen en jongeren;
  • enz.

Participatietraject

We zullen Peltenaren in twee fasen laten meedenken over dit project: een eerste fase waarin we breed nadenken over ideeën en dromen; en een tweede fase waarin we feedback vragen op een eerste ontwerp.

Midden januari 2021 ging fase één van start met een workshop voor personeelsleden van de gemeente en gezinsondersteunende diensten die nauw bij het project betrokken zijn. In de volgende weken organiseren we workshops voor een mix van gebruikers en voor kinderen en jongeren. Via inspirerende filmpjes met voorbeelden uit binnen- en buitenland worden deelnemers vooraf ondergedompeld in nieuwe ideeën die we in het gebouw willen toepassen. Je kan de filmpjes hier bekijken.

Eind januari-begin februari kunnen Peltenaren ook deelnemen aan een enquête over het project.

In het voorjaar verwerkt architectenbureau SCOOP de inzichten uit fase één in een eerste ontwerp waarover we in een tweede fase opnieuw feedback aan Peltenaren willen vragen.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van volgende stappen in dit traject en je bijvoorbeeld uitnodigen om de enquête in te vullen, registreer je dan hier.

 

Foto: bibliotheek Den Helder, Nederland