Peltse jongeren vullen 'Blijf in uw kot'-enquête massaal in

555 maal dankjewel!

555 Peltse jongeren tussen 12 en 25 jaar vulden in de week van 13 april de kleine 'Blijf in uw kot'-enquête volledig in. De jeugddienst van de gemeente Pelt lanceerde deze korte vragenlijst om een online bijeenkomst met jongeren over het gemeentelijk jeugdbeleid en de coronacrisis voor te bereiden.

In de enquête werd onder meer gevraagd naar de leeftijd en het gehucht van de jongeren. Voorts gingen heel wat vragen over de coronacrisis, onder meer hoe jongeren zich momenteel voelen (zie wordcloud bij dit artikel) en hoe ze omgaan met de maatregelen.

Op het einde van de vragenlijst werd gepeild naar de interesse van de jongeren om deel te nemen aan de online bijeenkomst en welk moment hiervoor het meest gepast zou zijn. Op basis van de antwoorden op deze vragen worden één of meerdere momenten vastgelegd.

Momenteel worden de antwoorden nog volop geanalyseerd. In de week van 20 april worden de datum van het online moment en de resultaten bekend gemaakt via de 'Jeugd in Pelt'-pagina op Participelt, het online participatieplatform van de gemeente. 

De jeugddienst is heel erg blij dat zoveel Peltse jongeren de tijd namen om de vragen te beantwoorden en kijkt er naar uit om tijdens een online bijeenkomst uitgebreider met de jongeren in gesprek te gaan.