Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Verjaardagsfeest kindvriendelijk Pelt

Op 13 november overhandigde minister van jeugd Benjamin Dalle de oorkonde van ‘kindvriendelijke gemeente’ aan Pelt. Eén jaar na de gemeente het label kreeg. Om dit te vieren werden ouders, kinderen en jongeren uitgenodigd om het verjaardagsfeest bij te wonen in de nieuwe brede school Lindelhoeven.
 
Kinderen en jongeren zijn een van de belangrijkste doelgroepen van de fusiegemeente. Sinds 2020 heeft Pelt nog meer vooruitgang geboekt op kindvriendelijk vlak. Zo werd er voor de allerjongste inwoners een babytheek uitgebouwd. Voor jeugd van 12 tot 25 jaar oud opende laatst een OverKop-huis. Het kamp- en vakantieaanbod voor kinderen werd verbreed. Er gingen talrijke meedenkmomenten door met de 143 jonge ‘gezichten’ van Pelt. En binnenkort worden ook de plannen voor een nieuwe vestiging voor het Huis van het Kind realiteit.
 
Dit alles mag gezien worden, ook dus door de minister van jeugd Benjamin Dalle. Bij aankomst werd hij ontvangen door enkele jonge gezichten en OverKop-medewerkers. Vervolgens kreeg hij een rondleiding door het nieuwe schoolgebouw. Daarna mochtenen alle bezoekers zich verwachten aan taart en muziek van dj Tony de Ruyter. Rapper van Peltse bodem ‘Rian Snoeks’ brachtt zijn hitnummer ‘cool kids’, dat hij op vraag van gemeente Pelt schreef. Intussen is hij een van de jongerenambassadeurs van de Warmste Week (StuBru).
 
Speciaal voor het feest was ook de Cosmogolem van Pelt door de gemeentewerf opgefrist. Deze gigantische houten reus werd in 2012 gebouwd door leerlingen houtbewerking van TIO en is ontworpen door kunstenaar Koen Van Mechelen. Hij staat symbool voor kinderrechten, hoop en een goede toekomst voor alle kinderen. Via een luikje ter hoogte van zijn hart, konden kinderen en jongeren zaterdag hun droom of wens aan hem bezorgen. Kortom, het was een dag van, voor en door kinderen en jongeren.
 
Foto: Paul smeets
Deel op facebook
Deel op twitter