Welcome to Citizen

Op naar een kindvriendelijk beleid in Pelt!

Kinderen, jongeren en hun ouders zijn belangrijk in Pelt! Daarom starten we met het traject 'Kindvriendelijk Pelt' om te kunnen bepalen waarop de gemeente prioritair wil inzetten en zo een kindvriendelijk beleid op maat uit te stippelen.

Onder de projectnaam ‘Brede School’ zal er een nieuw multifunctioneel gebouwencomplex gerealiseerd worden in het binnengebied van Lindel. Alle drie hebben ze een tekort aan ruimte in veelal gedateerde gebouwen: de kinderopvang, de school en de parochiezaal.

Binnenkort begint de eerste fase van de bouw van het project ‘Agter de Heuf’. Het project is een project waarin wonen, zorg en handel samengaan en waarin verschillende vormen van wonen onderdak vinden: van starterswoningen over luxeappartementen tot sociale woningen en zorgwoningen.

De basisschool en kinderopvang in Grote Heide hebben extra ruimte nodig. Het ontmoetingscentrum kan een update gebruiken. We willen gebruikers, zoals de kinderen en hun ouders, betrekken bij de uitwerking van deze plannen. Heb jij hier ideeën rond?

De nieuwe wijk Haspershoven moet hét antwoord worden op de uitdagingen van de toekomst. We vroegen jullie mening en gaven ze mee aan 3 ontwerperteams. Wat denk jij over hun voorstellen?

Op maandag 18 december namen beide gemeenteraden de definitieve beslissing over de fusie en over de naam van de fusiegemeente. De nieuwe gemeente zal Pelt heten.

Voor meer informatie over de fusie kan je terecht op www.gemeentepelt.be. Je vindt er veel gestelde vragen en onze antwoorden. Bijkomende vragen kan je er ook stellen.

Kom je naar de inspiratieavonden over de fusie? Jullie ideeën van de voorbije avonden kan je hier vinden. Bouw hier verder aan de ideeën of doe nieuwe voorstellen!

Uit meer dan 400 voorstellen kozen 54 Peltse buurten een voorstel van hun nieuwe straatnaam. De gemeenteraden van Neerpelt en Overpelt in zitting van eind mei leggen de nieuwe namen definitief vast, vanaf januari 2019 zijn de nieuwe straatnamen officieel 'in dienst'.

Meer dan 9 000 inwoners van Overpelt en Neerpelt, of meer dan één derde van de stemgerechtigde inwoners, stemden voor hun favoriete naam voor de nieuwe gemeente. Bijna drie op vier stemde voor 'Pelt'. De overige namen (Dommelpelt en Pelten) haalden elk ruim tien procent van de stemmen.