Bienvenu sur Createlli Lab


Bouwen aan onze gemeente, Pelt nog mooier, leuker, duurzamer, ... maken? Dat doen we samen: gemeentebestuur, medewerkers, inwoners, ondernemers, bezoekers, ... Dag in, dag uit. We geven onze gemeente samen vorm door in te zetten op actieve participatie van Peltenaren en andere belanghebbenden doorheen de volledige legislatuur. Hier lees je er meer over.

Ieder die mee wil bouwen aan Pelt kan deelnemen aan de Peltse adviesorganen. Deze organen geven op vraag van het gemeentebestuur én op eigen initiatief advies over projecten binnen hun sector.

 

Gemeente Pelt wil samen met de inwoners van Overpelt-Fabriek bouwen aan een buurt waar iedereen zich goed voelt. Na een uitgebreid onderzoek in de buurt willen we in een vervolgtraject samen met de inwoners vooruit kijken, plannen maken en realiseren. Doe jij mee?

Gemeente Pelt wil samen met de inwoners van Grote Heide bouwen aan een dorp waar ontmoeting, oog voor elkaar en professionele omkadering een warme leefomgeving creëren waar iedereen kwaliteitsvol kan wonen. Doe jij mee?

De provincie, Unizo en Pelt gaan via participatie, co-creatie en het leggen van verbindingen op zoek naar het unieke DNA van de kern van onze gemeente. Het doel: een duurzame toekomst voor de kern, waar het goed is om te wonen, te werken, te shoppen en te genieten van cultuur, gastronomie en ontmoetingen. Bouw je mee?

Kinderen, jongeren en hun ouders zijn belangrijk in Pelt! Daarom zijn we met het traject 'Kindvriendelijk Pelt' gestart. Zo kunnen we bepalen waarop de gemeente prioritair wil inzetten en een kindvriendelijk beleid op maat uitstippelen.

In het voorjaar van 2019 ging het gemeentebestuur met Peltenaren in gesprek over onze plannen voor de volgende zes jaar, ons Plan voor Pelt. We organiseerden een enquête en een Toekomstdag.

 

De basisschool en kinderopvang in Grote Heide hebben extra ruimte nodig. Het ontmoetingscentrum kan een update gebruiken. We willen gebruikers, zoals de kinderen en hun ouders, betrekken bij de uitwerking van deze plannen. Heb jij hier ideeën rond?