Welcome to Citizen


Bouwen aan onze gemeente, Pelt nog mooier, leuker, duurzamer, ... maken? Dat doen we samen: gemeentebestuur, medewerkers, inwoners, ondernemers, bezoekers, ... Dag in, dag uit. We geven onze gemeente samen vorm door in te zetten op actieve participatie van Peltenaren en andere belanghebbenden doorheen de volledige legislatuur. Hier lees je er meer over.

Kinderen, jongeren en hun ouders zijn belangrijk in Pelt! Daarom zijn we met het traject 'Kindvriendelijk Pelt' gestart. Zo kunnen we bepalen waarop de gemeente prioritair wil inzetten en een kindvriendelijk beleid op maat uitstippelen.

In het voorjaar van 2019 ging het gemeentebestuur met Peltenaren in gesprek over onze plannen voor de volgende zes jaar, ons Plan voor Pelt. We organiseerden een enquête en een Toekomstdag.

Ieder die mee wil bouwen aan Pelt kan deelnemen aan de Peltse adviesorganen. Deze organen geven op vraag van het gemeentebestuur én op eigen initiatief advies over projecten binnen hun sector.

Onder de projectnaam ‘Brede School’ zal er een nieuw multifunctioneel gebouwencomplex gerealiseerd worden in het binnengebied van Lindel. Alle drie hebben ze een tekort aan ruimte in veelal gedateerde gebouwen: de kinderopvang, de school en de parochiezaal.

De basisschool en kinderopvang in Grote Heide hebben extra ruimte nodig. Het ontmoetingscentrum kan een update gebruiken. We willen gebruikers, zoals de kinderen en hun ouders, betrekken bij de uitwerking van deze plannen. Heb jij hier ideeën rond?

De nieuwe wijk Haspershoven moet hét antwoord worden op de uitdagingen van de toekomst. We vroegen jullie mening en gaven ze mee aan 3 ontwerperteams. Wat denk jij over hun voorstellen?

Binnenkort begint de eerste fase van de bouw van het project ‘Agter de Heuf’. Het project is een project waarin wonen, zorg en handel samengaan en waarin verschillende vormen van wonen onderdak vinden: van starterswoningen over luxeappartementen tot sociale woningen en zorgwoningen.

Eind 2017 namen de gemeenteraden van Overpelt en Neerpelt de definitieve beslissing over de fusie en de naam van de fusiegemeente (Pelt).

Voor meer informatie over de fusie kan je terecht op www.gemeentepelt.be. Je vindt er veel gestelde vragen en onze antwoorden. Bijkomende vragen kan je er ook stellen.