Fase 1: Eerste participatiegolf
20/10/2017
Fase 2: Drie ontwerpteams aan de slag
05/01/2018
Fase 3: Tweede participatiegolf
01/03/2018
Fase 4: Ontwerpteam verder aan de slag
31/03/2018
Fase 5: Feestelijke onthulling van definitief plan
30/06/2018
31/07/2018
Geef uw mening over de plannen van de drie ontwerpteams

Haspershoven, wijk van de toekomst!

Overpelt betrekt haar inwoners en die van Neerpelt bij het ontwerp van een nieuw woongebied in Haspershoven. Het 9,5 hectare grote gebied ligt tussen de Leopoldlaan en de Haspershovenstraat, in het hart van wat straks de nieuwe fusiegemeente zal zijn.

Het woonproject op Haspershoven zal volledig draaien rond het wonen van de toekomst. Met dit woonproject willen we zoveel mogelijk inzetten op tal van innovaties op het vlak van duurzaamheid en ecologie. Maar dat betekent niet dat er moet worden ingeboet aan comfort en levenskwaliteit.

Iedereen kan van thuis uit – via laptop of smartphone - zijn of haar mening geven over hoe het gebied er moet gaan uitzien.

De gemeente bezorgt alle ideeën van de bevolking aan drie ontwerpteams. Op basis van het ruimtelijk uitvoeringsplan en van die ideeën tekenen zij een plan voor Haspershoven. In een tweede participatiegolf worden de drie plannen van de ontwerpteams voorgesteld aan de bevolking, die opnieuw feedback kan geven. Daarna  wordt de opdracht toegewezen.

 

Wil je de plannen van de drie ontwerpteams voor Haspershoven bekijken? Neem dan een kijkje op deze pagina. Je kan er meteen ook je plus- en minpunten kwijt over elk ontwerpteam.