speelweefsel

speelweefsel
Thema: 
Mijn idee voor Grote Heide
Uitleg: 

Bij realisatie van de Robbedoes aan de overzijde van de Amandusstraat, zou deze straat in tweeen geknipt moeten worden, zodat de aanwonenden hun perceel/achterdeur nog kunnen bereiken. De overige ruimte van de Amandusstraat vormt een verbindend speelplein tussen de school en de opvang.

Bij de inrichting van het schoolplein moet meer gedacht worden in spelaanleidingen dan kant en klare toestellen. Variatie in ondergronden, markeringen op ondergronden en beschikbare muren hebben vaak al een groots effect. Wellicht kunnen een aantal speelelementen in samenwerking met een sociale werkplaats of bv TIO gerealiseerd worden. (zie foto's voor voorbeelden)

Om het speelplein een aangename verblijfsplek te maken  moet er meer met natuurlijke materialen gewerkt worden en mogen er meer bomen geplaatst worden, die in de zomermaanden voor een aangename koele plek zorgen.

Belangrijk hierbij is dat er soorten gekozen worden die later geen overlast bezorgen door vruchtval of omdat ze te groot worden op de plek waar ze geplant zijn. Tevens zullen er ondergronds de nodige voorzieningen getroffen moeten worden om de bomen optimaal te kunnen laten groeien.

Ook een gebouw 'op poten' zou voor een meer logische schaduw en schuilplek zorgen dan de huidige overkapping.

Met meer kinderen is er natuurlijk ook een grotere fietsenstalling nodig. De recent hernieuwde stalling is bij mooi weer al snel te klein. Let hierbij ook op de bereikbaarheid van de stalling buiten de schooluren. (is momenteel niet mogelijk, of je moet met de fiets door de Robbedoes)

kijk voor nog meer inspiratie op https://www.pinterest.com/dutchithotmail/urban-playscapes/

met vriendelijke groet,

Judith Janssen

proposalbottom

Wat vind je er goed aan?

Help ons ook met deze voorstellen

Ideeën vijfde en zesde leerjaar
0
omhoog
200
Ideeën vierde leerjaar
0
omhoog
324
Ideeën eerste leerjaar
0
omhoog
208
Ideeën derde leerjaar
0
omhoog
191