Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

bezoekersteams

29-04-2024
Bezoekersteams

De gemeente Pelt zet sterk in op het welzijn van haar inwoners. Daarom mobiliseren we bezoekersteams om na te gaan hoe vraag- en zorgaanbod bij een groeiende groep senioren beter op mekaar afgestemd konden worden.

Deze teams bezoeken tal van alleenstaande Peltenaren.

De bezochte personen krijgen naast een babbel info over mogelijkheden van zorg- en dienstverlening. De bezoekersteams bieden een luisterend oor aan eventuele noden.

De doelgroep varieert zich van koppels tot alleenstaande 65-plussers.

Vrijwilliger bij de bezoekersteams?

Wat vragen we van een vrijwilliger die bezoeken af wil leggen?

Interesse in je medemens en je buurt; Een engagement beperkt in tijd en een duidelijke opdracht; Het afleggen van een aantal bezoeken (aantal zelf te bepalen) Men gaat éénmalig op bezoek, geen vervolgbezoeken; Iedereen bepaalt zelf wanneer hij zijn bezoek doet tijdens de besproken periode. Een bezoek duurt gemiddeld een uur en naderhand vul je een bevindingsfiche in; Het gaat om een informeel gesprek, geen enquête. De meeste bezoekers ervaren het als een leuke babbel.

Wat bieden we?

Fijne gesprekken met mensen uit je buurt – al onze vrijwilligers die tot nu toe bezoeken deden waren heel enthousiast en gaven aan het zelf ook verrijkend te vinden; Een infomoment waarbij de werking kristalhelder wordt. Daarna kan beslissen of je al dan niet bezoeken wil afleggen; Een korte opleiding (3 sessies van telkens 2 uur) waarbij we je voorbereiden op de huisbezoeken; Een vrijwilligersovereenkomst; Praktische ondersteuning en tussentijdse samenkomst met de andere bezoekers; Afsluiting aan het einde met de andere bezoekers zodat we je ook op de hoogte kunnen brengen van de resultaten.

Zin om mee te werken? Of wil je eerst meer info? Neem dan gerust contact op met dienstencentrum BinnenHOF of Pelle Melle (tel.+32 11 94 94 80) 

 

 

Meer nieuws & activiteiten

Doe je mee?

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van volgende stappen in dit project, bezorg ons je contactgegevens.

Hou me op de hoogte

Buurtanalyse Herent

Hieronder zie je de stappen die we overlopen om een buurtanalyse te maken voor het Herent

Cijferanalyse Herent

voorjaar 2023

Verdiepende gesprekken

zomer 2023

Opzetten werkgroepen

oktober 2023

HCC 2.0

8 tot 20 juli