Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Buurtbabbels

16-06-2023

Vorige week vonden de 3 buurtbabbels plaats, 2 aan de school en 1 aan het pleintje van kolisheide. Ondanks de warmte hebben we toch verschillende mensen mogen verwelkomen! Met een frisse fruitsla en een gekoeld drankje in de hand werd er diep nagedacht over de positieve en werkpunten van Herent. Dank jullie wel voor jullie inbreng, feedback en bedenkingen! Door jullie inzet kunnen we samen een bruisend Herent maken.  Wij zijn nu vollop alle ideeën, feedback én cijfers aan het verwerken. Wie er niet bij kon zijn, maar toch een mening wilt geven, kan altijd via de tijdlijn de online bevraging invullen.  Mochten er nog ideeën opborrelen, je kan je idieeën online doorgeven of je contactgegevens doorsturen naar: katrijn.verbeek@gemeentepelt.be yana.vandeput@gemeentepelt.be Tot binnenkort!      

Welkom op onze buurtbabbels

08-06-2023

We nodigen je als inwoner van Herent graag uit op onze buurtbabbels. Wat leeft er in Herent? Waarin kan Herent nog groeien? Kom samen met ons dromen over de toekomst van Herent op één van de buurtbabbels. Wij voorzien tafels, stoelen, een versnapering, een drankje en ontvangen je graag. Je maakt zelf een keuze uit een van de volgende momenten (en locaties): Woensdag 14 juni, basisschool Helibel en OC De Vranken; doorlopend van 12.30-14 uur; doorlopend van 18.30-20 uur. Donderdag 15 juni, pleintje Kolisheide: doorlopend van 18.30 tot 20.30 uur.   Uitnodiging

Buurtbewoners reageren op voorontwerp pleintje Kolisheide

07-07-2022

In 2021 is de gemeente Pelt ingegaan op de vraag van een aantal buurtbewoners om het pleintje in het binnengebied aan de Kolisheide in te richten tot een speel- en buurtpleintje. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om samen met de buurt een plan op te maken om dit pleintje in te richten. Begin dit jaar kregen buurtbewoners de kans een eigen ontwerp voor het plein door te geven aan de gemeente. De landschapsarchitect is vervolgens met de ingediende ideeën aan de slag gegaan. Hij heeft de haalbaarheid ervan onderzocht op vlak van o.a. onderhoud en budget. Hieruit is een eerste ontwerp voortgekomen. Samen met de buurt zullen we het ontwerp verder verfijnen. Als kindvriendelijke gemeente vinden we de mening van de kinderen daarbij heel belangrijk. Daarom nodigen we buurtbewoners en hun gezin uit om feedback te geven op het eerste ontwerp van het plein.  Begin juli stonden de medewerkers van de gemeente op het pleintje om feedback te verzamelen. Wie er niet kon bij zijn, had de mogelijkheid het voorontwerp en bijhorende uitleg online te bekijken en meteen te reageren. Na de zomer zal de landschapsarchitect alle feedback analyseren en waar mogelijk meenemen in aanpassingen aan het ontwerp. Dit zal leiden tot het definitieve ontwerp. Na het realiseren van nog enkele andere buurtpleintjes, verwachten we de beplanting in het najaar van 2023 te kunnen aanbrengen, zodat de buurt in het voorjaar van 2024 van het pleintje zal kunnen genieten. Heb je nog vragen, stel ze dan aan medewerker Greet Sleurs via participatie@gemeentepelt.be of 011 94 93 71. We hopen samen met de buurtbewoners te komen tot een mooie en aangename plek in de buurt met hopelijk veel speelplezier en babbelgenot!

Meer nieuws & activiteiten

Doe je mee?

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van volgende stappen in dit project, bezorg ons je contactgegevens.

Hou me op de hoogte

Buurtanalyse Herent

Hieronder zie je de stappen die we overlopen om een buurtanalyse te maken voor het Herent

Cijferanalyse Herent

Voorjaar 2023

Verdiepende gesprekken

zomer 2023

Terugkoppeling buurtanalyse

oktober 2023