home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Gezocht: nieuwe naam voor campus Kerkplein

De metamorfose van het voormalige gemeentehuis aan het Kerkplein tot hedendaags trefcentrum verloopt zoals gepland. De werken aan het dak van zowel het historische gedeelte in de Kerkstraat als het nieuwe gedeelte langs de Koning Albertlaan zijn gestart. Met het optrekken van de gevel krijgt het nieuwe gedeelte steeds meer zijn uiteindelijke vorm. In de komende weken volgen de glaspartijen.

Naam gezocht

Het trefcentrum zal functies herbergen zoals de centrale bibliotheek van Pelt, een raadszaal voor de gemeenteraadszittingen, en een fysiek onthaal van Huis van het Kind Pelt. Door deze verscheidenheid aan functies dekken “gemeentehuis” of “bibliotheek” niet langer de lading. De gemeente Pelt start daarom een participatietraject om samen met de Peltenaren te zoeken naar een nieuwe naam voor het gemeenschapshuis aan de Dommel.

Voorstellen indienen

In een eerste fase van het naamgevingstraject kan iedereen voorstellen indienen via www.participelt.be/kerkplein, één van de balies van gemeentehuis Oude Markt of de Peltse bibliotheken of 011 94 94 94. Een voorstel indienen kan tot uiterlijk zondag 5 november.

Vervolg

In een tweede fase zullen de voorstellen beoordeeld worden door een jury die een selectie maakt. Deze selectie zal in een derde fase tijdens de laatste twee weken van december ter stemming voorgelegd worden aan de Peltenaren. De bekendmaking van de nieuwe naam is voorzien voor de gemeentelijke nieuwjaarsborrel op zondag 7 januari.

Ik dien een voorstel in

Naast via Participelt, kan je eveneens een voorstel indienen bij de balies van de beide bibliotheken, het algemeen nummer 011 94 94 94 of contacteer onze medewerker participatie Greet Sleurs via 011 94 93 71. Via het platform Participelt kan je de reeds ingediende voorstellen bekijken of ze steunen met een 'like'.

Deel op facebook
Deel op twitter