Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Jury selecteert beste namen uit ingezonden voorstellen

Tot en met zondag 5 november kon iedereen een voorstel indienen voor een naam voor het gebouw aan het Kerkplein dat de centrale bibliotheek, het Huis van het Kind, de raadszaal en ceremoniezaal zal huisvesten. We ontvingen 126 unieke voorstellen.

Alle voorstellen werden voorgelegd aan een jury bestaande uit uit vrijwilligers van de bibliotheek en Wiegwijs; leden van de kinder-, tiener- en jeugdraad; en medewerkers van Kind & Gezin, Opvoedingswinkel en de gemeente Pelt. De juryleden kregen ieder de opdracht uit deze lijst van voorstellen hun 5 beste voorstellen te kiezen en aan de gemeente te bezorgen. Voorstellen die in geen enkele lijst voorkwamen, werden geschrapt voor verdere bespreking.

Eind november gingen de juryleden tijdens een fysieke bijeenkomst met elkaar in gesprek over de overblijvende namen. Criteria voor een goede naam werden uitgewisseld en er werden nog meer namen geschrapt. Een finale stemronde bepaalde welke namen voorgelegd zouden worden aan de Peltenaar. 

Van vrijdag 15 december tot en met zondag 31 december zal elke inwoner van Pelt (geboren in het jaar 2017 of eerder) op zijn of haar favoriet kunnen stemmen.

Deel op facebook Deel op twitter