Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Stem op jouw favoriete naam voor het nieuw trefcentrum aan het Kerkplein

Een jury boog zich over alle ingezonden voorstellen voor een naam voor het nieuwe trefcentrum aan het Kerkplein. Ze koos er 4 namen uit om ter stemming voor te leggen aan de Peltenaar. Elke inwoner van de gemeente Pelt geboren in het jaar 2017 of eerder kan tot en met zondag 31 december 2023 zijn of haar stem uitbrengen.

Welke van onderstaande namen (in alfabetische volgorde) is jouw favoriet ?

Stem hier

De Kameleon

Het vernieuwde gebouw aan het Kerkplein zal zich – als een kameleon – telkens aan veranderende omstandigheden aanpassen. Kameleon staat voor flexibiliteit. Nu eens is het een bibliotheek, dan eens – als raadszaal – het huis van de democratie, eveneens een plek waar gezinnen warme ondersteuning vinden, en regelmatig ook een plaats om te vieren. Het is tevens een informatie- en leercentrum, een verzamelpunt van expertise, een vrijplaats voor verwondering. Maar steeds een plaats voor ontmoeting voor de Peltenaren.

Het Labyrint

Via allerlei paden en manieren kan je komen ontdekken wat deze campus te bieden heeft. Bij een labyrint is het niet de bedoeling een bepaald punt te zoeken. Zo ook in dit gebouw. Als je het hele labyrint doorloopt, doorloop je ook een leven: geboorte, kindertijd, jeugd, huwelijk, politiek, tot rust komen, workshops, koffie bij de krant... Uiteindelijk leidt het labyrint je - met meer wijsheid- ook weer terug naar buiten. In elk geval: Een labyrint daagt uit en zet aan tot actie.

Het Pelterhuis

Het woord Pelterhuis lijkt een beetje op 'gemeentehuis' maar dan specifiek voor 'ons Pelt'. We hoeven het immers niet ver te zoeken. Dit is altijd een huis geweest. Vroeger gemeentehuis, voortaan een huis met verschillende ‘kamers’ die diverse bestemmingen herbergen op het vlak van opvoeding, cultuur, politiek en ook viering. Het zijn uiteenlopende facetten van de Peltse leefgemeenschap. Wat ze gemeen hebben is samenkomst en ontmoeting en dat wil dit open huis aanbieden voor alle Peltenaren.

De Stroming

De stroming is letterlijk aanwezig, namelijk die van de Dommel vlakbij het gebouw. De stroming zal ook in het vernieuwde gebouw terug te vinden zijn, namelijk in de golfbeweging in de buitenmuren. Een stroming is ook een geheel van meningen of een denkrichting in de maatschappij, de cultuur en de politiek. Dit gebouw verenigt vele stromingen in deze drie domeinen – opvoeding, bibliotheek en gemeenteraad. De stroming is ook een voortbeweging die je meeneemt naar nieuwe horizonten, inzichten en ervaringen. Ze verwijst naar de dynamiek waarop dit gebouw met zijn vervlechting van diensten de Peltenaren wil meevoeren naar ontmoeting.

 

Stem hier

 

Meer weten over geldig stemmen? Lees hier welke regels we toepassen.

Deel op facebook
Deel op twitter