Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Gemeente organiseert meedenkers jeugd online

13-04-2020

De gemeente Pelt wil met zoveel mogelijk Peltse jongeren tussen 12 en 25 jaar in gesprek gaan tijdens een online bijeenkomst met o.m. thema's als de coronacrisis en gemeentelijk jeugdbeleid. Zo wil het gemeentebestuur Pelt meer op maat van de jongeren maken. Daarnaast wil het bestuur ook weten hoe het met de Peltse jongeren gaat.Om de online bijeenkomst goed voor te bereiden lanceert de gemeente de kleine 'Blijf in uw kot'-enquête, gericht op jongeren tussen 12 en 25 jaar. De antwoorden bepalen mee wanneer de online bijeenkomst plaats vindt en waarover de gemeente tijdens de online bijeenkomst met de Peltse jongeren in gesprek zal gaan. De vragenlijst staat open tot woensdag 15 april middernacht. Invullen neemt maximum 5 minuten in beslag. Uiteraard blijven alle antwoorden anoniem!  De vragenlijst kan hier ingevuld worden. Op de hoogte blijven van de datum van de online bijeenkomst kan door je hier te registreren.Voor bijkomende info kan je terecht bij medewerker Greet Sleurs via participatie@gemeentepelt.be.

Meedenkers cultuur een schot in de roos

07-04-2020

De eerste editie van ‘meedenkers cultuur’, het cultuurcafé op 8 maart, was een schot in de roos. Maar liefst 90 aanwezigen, zeer veel input via de Mentimeter, een fijne kennismaking met vele enthousiaste mensen. Het is duidelijk dat jullie veel goede ideeën hebben, maar dat er volgens jullie ook nog hier en daar wat werkpunten zijn op vlak van cultuur in Pelt. Uit de resultaten bleek ook dat jullie zeker zin hebben in een vervolg! Dat komt er aan, in betere en gezondere tijden. Filmpje In onderstaand fimpje, dat we ook toonden tijdens het eerste cultuurcafé, geven we je meer uitleg over de 'meedoeners', 'meedenkers' en 'meetrekkers' voor cultuur. Bekijk het hier nog eens! Vervolg We gaan alvast achter de schermen aan de slag met het verwerken van alle inschrijvingen en van de resultaten van de Mentimeter. Op een later tijdstip nemen we contact op. De meedenkers komen dit najaar of volgend voorjaar weer aan bod (afhankelijk van de thema's). De meedoenersgroepjes proberen we snel  op te starten zodat we echt aan de slag kunnen gaan, de handen uit de mouwen kunnen steken. En ook voor de samenstelling van de kern, de 'meetrekkers', gaan we stappen ondernemen. Jullie horen dus zeker nog van ons! In tussentijd geven we graag nog wat leuke weetjes mee uit de presentatie van 8 maart: De verenigingen en de kunstenaars waren het meest vertegenwoordigd onder de aanwezigen Boseind had het grootst aantal afgevaardigden, gevolgd door Neerpelt centrum en Overpelt centrum.  Beeldende kunst, muziek en theater waren de populairste cultuurvormen onder de aanwezigen De aanwezigen waren het meest fier op de kunstroute, het EMJ, Palethe, het verenigingsleven en de kunstacademie Leuk weetje: iemand gaf ook aan fier te zijn op ‘de smurf met het varken’ 😊 De minst duidelijke reactie (bij de vraag wat er ontbreekt op vlak van cultuur in Pelt): "zg at at pr zj ik ook". De persoon die dit geschreven heeft, mag ons altijd de vertaling bezorgen 😉 Vragen? Heb je in tussentijd nog vragen? Laat het ons weten via eveline.feijen@gemeentepelt.be.  Copyright foto: Sofie Scheelen

Meedenkers gezin, senioren, jeugd en sport uitgesteld

24-03-2020

Met de uitbraak van het coronavirus werd beslist om de startmomenten van de meedenkers gezin, senioren, jeugd en sport, die in maart en april gepland waren, uit te stellen. We gaan later op zoek naar nieuwe data om samen na te denken over een gemeentelijk beleid op maat van gezinnen, senioren, jeugd en sporters.  Wil je op de hoogte gehouden van de nieuwe data? Registreer je via op deze website door op 'Registreer' te klikken of stuur een mailtje naar participatie@gemeentepelt.be. 

Meer nieuws, activiteiten & blogs

Meedenkers

Wil jij meedenken over Pelt en invloed hebben op hoe Pelt er in de toekomst uit ziet? Geef je contactgegevens door en ontvang enkele keren per jaar nieuws over nieuwe projecten of een vrijblijvende uitnodiging voor bevragingen of een workshop.

Hou me op de hoogte van nieuwe projecten