Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Meedenkers cultuur een schot in de roos

07-04-2020

De eerste editie van ‘meedenkers cultuur’, het cultuurcafé op 8 maart, was een schot in de roos. Maar liefst 90 aanwezigen, zeer veel input via de Mentimeter, een fijne kennismaking met vele enthousiaste mensen.

Het is duidelijk dat jullie veel goede ideeën hebben, maar dat er volgens jullie ook nog hier en daar wat werkpunten zijn op vlak van cultuur in Pelt. Uit de resultaten bleek ook dat jullie zeker zin hebben in een vervolg! Dat komt er aan, in betere en gezondere tijden.

Filmpje

In onderstaand fimpje, dat we ook toonden tijdens het eerste cultuurcafé, geven we je meer uitleg over de 'meedoeners', 'meedenkers' en 'meetrekkers' voor cultuur. Bekijk het hier nog eens!

Vervolg

We gaan alvast achter de schermen aan de slag met het verwerken van alle inschrijvingen en van de resultaten van de Mentimeter.

Op een later tijdstip nemen we contact op. De meedenkers komen dit najaar of volgend voorjaar weer aan bod (afhankelijk van de thema's). De meedoenersgroepjes proberen we snel  op te starten zodat we echt aan de slag kunnen gaan, de handen uit de mouwen kunnen steken. En ook voor de samenstelling van de kern, de 'meetrekkers', gaan we stappen ondernemen. Jullie horen dus zeker nog van ons!

In tussentijd geven we graag nog wat leuke weetjes mee uit de presentatie van 8 maart:

De verenigingen en de kunstenaars waren het meest vertegenwoordigd onder de aanwezigen Boseind had het grootst aantal afgevaardigden, gevolgd door Neerpelt centrum en Overpelt centrum.  Beeldende kunst, muziek en theater waren de populairste cultuurvormen onder de aanwezigen De aanwezigen waren het meest fier op de kunstroute, het EMJ, Palethe, het verenigingsleven en de kunstacademie Leuk weetje: iemand gaf ook aan fier te zijn op ‘de smurf met het varken’ 😊 De minst duidelijke reactie (bij de vraag wat er ontbreekt op vlak van cultuur in Pelt): "zg at at pr zj ik ook". De persoon die dit geschreven heeft, mag ons altijd de vertaling bezorgen 😉 Vragen?

Heb je in tussentijd nog vragen? Laat het ons weten via eveline.feijen@gemeentepelt.be. 

Copyright foto: Sofie Scheelen

Meer nieuws, activiteiten & blogs

Meedenkers

Wil jij meedenken over Pelt en invloed hebben op hoe Pelt er in de toekomst uit ziet? Geef je contactgegevens door en ontvang enkele keren per jaar nieuws over nieuwe projecten of een vrijblijvende uitnodiging voor bevragingen of een workshop.

Hou me op de hoogte van nieuwe projecten