Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Mooimakers

Activiteiten binnen het traject Mooimakers

Enquête bij start traject

Zomer 2020

Maatregelen en acties

2020-2022

Tweede bevraging

1-31 juli 2022

Resultaten tweede bevraging

September 2022

Gemeente Pelt vraagt Peltenaren hoe net ze Pelt vinden

01-07-2022

De gemeente Pelt gaat samen met Peltenaren de strijdt aan tegen zwerfvuil en sluikstort. Na het uitvoeren van enkele acties wil ze via een enquête opnieuw peilen naar hoe Peltenaren de netheid van hun woonomgeving ervaren. De enquête invullen neemt maximaal 5 minuten in beslag.

De gemeente Pelt startte in 2020 een traject om zwerfvuil (zoals blikjes, kauwgom, sigarettenpeuken, ...) en sluikstort te bestrijden. De gemeente laat zich in dit intensief traject begeleiden en coachen door Vlaanderen Mooi. Binnen dit traject, dat een 3-tal jaar loopt, worden beproefde maatregelen rond zwerfvuil en sluikstort ingezet. Daarnaast is er ook ruimte om te werken rond een aantal vrij te kiezen thema’s die de gemeente naar voor schuift.  

Om het traject en bijhorende acties te eavlueren was het belangrijk een goed zicht te krijgen op de situatie op het vlak van netheid, zwerfvuil en sluikstort binnen Pelt. De gemeente riep in de zomer van 2020, bij de start van het traject, de hulp in van de Peltenaren om via een korte bevraging aan te geven hoe net de directe woonomgeving is (in een straal van 500m rond de woning).

Na het uitvoeren van maatregelen en acties roepen we de Peltenaar op om de enquête opnieuw in te vullen. Op die manier maken we een inschatting van de impact van de maatregelen en acties.

De enquête invullen duurt maximaal 5 minuten en kan tot uiterlijk zondag 31 juli. 

Meer info over Mooimakers, een project van Vlaanderen Mooi, en hoe je zelf Mooimaker kan worden: www.mooimakers.be 

Meer nieuws, activiteiten & blogs

Meedenkers

Wil jij meedenken over Pelt en invloed hebben op hoe Pelt er in de toekomst uit ziet? Geef je contactgegevens door en ontvang enkele keren per jaar nieuws over nieuwe projecten of een vrijblijvende uitnodiging voor bevragingen of een workshop.

Hou me op de hoogte van nieuwe projecten