Eerste dorpsdebat Peltorama 2050

Gisterenavond vond in Palethe het eerste dorpsdebat over Peltorama 2050 plaats. De enthousiaste aanwezigen gaven tal van ideeën en suggesties over Overpelt-Centrum, Overpelt-Fabriek en Sint-Huibrechts-Lille. Ze gingen in gesprek over de troeven van hun buurt of dorp, maar ook over zaken waar ze bezorgd over waren of ruimtelijke ontwikkelingen die ze prioritair willen aanpakken. Iedereen kreeg vlaggetjes waarmee men op de kaart mocht aangeven welke troeven er in hun buurt waren of op welke plaatsen er opportuniteiten of kansen tot ontwikkelingen waren. Daarnaast uitten ze ook hun bezorgdheden over bestaande of toekomstige plannen in hun buurt. Ten slotte mochten ze ook elk een eigen prioriteit naar voren schuiven.

Er werd gesproken over oplossingen voor het autoverkeer, het stijgend aantal appartementen, maar ook de groene longen in de buurt van de centra en het behoud van het bestaande karakter van bijvoorbeeld de unieke dorpskern van SHLille. Ook sprak men over de kansen voor Overpelt-Centrum met de komst van de aangepaste Noord-Zuid, de voordelen van een omleidingsweg en betere mogelijkheden qua openbaar vervoer. Kortom, het was een avond met veel vruchtbare ideeën waar ook ruimte was om samen constructieve oplossingen te zoeken voor de knelpunten en bezorgdheden.

Wil jij ook je mening over het toekomstige ruimtelijke beleid van Pelt geven? Wil je mee nadenken over mobiliteit en leefkwaliteit in de woonkernen? Schrijf je dan in voor resterende sessies. Op 9 november kun je terecht in de Drossaerd om 19.30u om het te hebben over Lindel-Hoeven, Holheide en Herent. Op 15 november in zaal Dommelgalm vanaf 19.30u zijn Grote Heide, Damsheide, Boseind en Neerpelt-Centrum aan de beurt. Inschrijven kan via www.gemeentepelt.be/dorpsdebatten of via een telefoontje naar 011 94 94 94.