home-page
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Nieuwsbrief Peltorama 2050 - Nummer 4

Peltorama 2050: inspraak over kennisgevingsnota plan-MER

Je kreeg onlangs onze derde nieuwsbrief met een stand van zaken van het project Peltorama 2050. Intussen zetten we weer een belangrijke nieuwe stap in het proces dus we hielden eraan je via deze vierde maar korte nieuwsbrief toch even op de hoogte te houden. De volgende nieuwsbrief mag je verwachten vlak voor de zomervakantie.

Kennisgevingsnota Plan-MER

In het kader van Peltorama 2050 ontwikkelt het gemeentebestuur een visie op toekomstig ruimtelijk beleid. Tijdens dit proces rekent het bestuur op inspraak van de inwoners. Op dit ogenblik wordt met de zogeheten ‘kennisgevingsnota’ de plan-MER studie opgestart waarbinnen de milieueffecten van het ruimtelijk beleidsplan worden onderzocht. Wil je de kennisgevingsnota inkijken, dan vind je alle info op www.gemeentepelt.be/peltorama2050. Ook kun je de kennisgevingsnota inkijken op het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Voor eventuele hulp bij het inkijken maak je een afspraak via 011 94 94 94.

Hoe reageren?

Reageren op de kennisgevingsnota kan tot uiterlijk 28 april, bij voorkeur via mail naar mer@vlaanderen.be of via het digitaal inspraakformulier (www.omgeving.vlaanderen.be/digitaal-inspreken-op-een-kennisgevingsnota). Je kunt je reactie ook afgeven in Brussel of versturen naar het Departement Omgeving, Team Mer, Plan-MER PL0271, Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 BRUSSEL. Vragen? Mail naar peltorama2050@gemeentepelt.be.