Pelterkids nieuwe naam voor buitenschoolse kinderopvang van Pelt

De gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang (BKO) van Pelt heet voortaan Pelterkids. Het waren uiteindelijk de kinderen van de opvang zelf die de naam kozen, nadat eerst alle Peltenaren voorstellen konden indienen en de medewerkers van de BKO hieruit een shortlist van drie kozen. Pelterkids kreeg de voorkeur op Roezemoez en PICO Pelt.

Eens alle voorstellen waren binnengestroomd, werd een selectie gemaakt van de beste namen. De medewerkers en kinderen van BKO Pelt namen dit proces in handen. Eerst mochten alle BKO-medewerkers hun favoriete namen selecteren. De 3 populairste voorstellen gingen vervolgens naar de laatste fase. In die fase konden de kinderen die door BKO Pelt worden opgevangen en minstens in het 1e leerjaar zitten, elk één stem uitbrengen. Met Pelterkids als resultaat.

Maandag 28 juni was dan de grote dag van de bekendmaking. Dat gebeurde feestelijk met taart voor alle medewerkers. Kinderen uit alle negen vestigingen maken de naam wereldkundig in een vrolijke video, die je hier kan bekijken: https://youtu.be/TzbkaG-a7-A

Bij de 9 vestigingen van BKO Pelterkids zijn in totaal 2442 kinderen ingeschreven. Tijdens het schooljaar worden er gemiddeld zo’n 400 kinderen per dag opgevangen.