Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Nieuw speelpleintje voor kinderen van buurt Den Tichel

Op zondag 24 april werd in Pelt speelpleintje Den Tichel officieel geopend. Het pleintje is gelegen aan de kruising van de Volmolenstraat en de Jachtweg langs het kanaal. Het pleintje is er eentje op wijkniveau en kwam ook tot stand in dialoog met de buurtbewoners. 

De gemeente Pelt werd de afgelopen jaren verschillende keren door bewoners van Broeseind gecontacteerd met de vraag om een speel- en buurtpleintje te creëren langs het kanaal ter hoogte van Den Tichel. De grond is eigendom van de Vlaamse Waterweg. De gemeente ging ermee in overleg en kreeg het akkoord om hier een speel- en buurtpleintje te creëren.

De landschapsarchitect ging vervolgens aan de slag om een ontwerp te tekenen, rekening houdend met de afspraken met de Vlaamse Waterweg en met het gewenste schaalniveau. Het is immers de bedoeling dat het pleintje zich richt op de kinderen en jongeren van de aangrenzende straten.

Bijna vanzelfsprekend leunt de inrichting van het pleintje thematisch aan bij de aanwezigheid van het kanaal, met onder andere een boot en een vlot met reddingsboei als speelelementen.

Daarom stelde de gemeente bijna twee jaar geleden het uitgebreide actieplan ‘Kindvriendelijk Pelt’ op. De gemeente kreeg daarvoor van de Vlaamse overheid trouwens het label ‘Kindvriendelijke Gemeente’. Kinderen en jongeren moeten zich goed voelen in Pelt. De gemeente wil hen daarom onder andere aantrekkelijke woon- en leefomgevingen aanbieden. Pleintje Den Tichel is een mooi voorbeeld van een concreet project dat past in dit streven.  Het is nu aan de kinderen om er hun fantasie bot te vieren. (Foto's Jens Veraa)

Deel op facebook Deel op twitter