home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Word Mooimaker in Pelt

Mooimakers zijn vrijwilligers die minstens 1 keer/maand zwerfvuil opruimen in de buurt waar ze wonen en hiervoor opruimmaterialen krijgen van de gemeente Pelt. Een Mooimaker kiest zelf wanneer hij/zij opruimt. In Pelt zijn al meer dan 130 gezinnen als Mooimakers actief.

 

Hoe werkt het?

Registreer je als Mooimaker

Als Mooimaker registreer je zelf je opruimactie. Zo hebben de gemeente en OVAM (de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) een overzicht van waar opgeruimd wordt.

 Concreet:

  • Surf naar https://mooimakers.be;
  • Scroll een beetje naar onder en klik op 'Claim je opruimgebied';
  • Klik op ‘Opruimgebied registreren’;
  • Typ de straat van je vertrekpunt in -> teken het gebied waar je wil opruimen in; 
  • Geef je gebied een zelfgekozen naam;
  • Vul je gegevens in.

Materiaal

De gemeente Pelt ondersteunt Peltse Mooimakers met grijpstokken (zowel voor kinderen als volwassenen), fluovestjes, handschoenen en vuilzakken. Dit materiaal kan elke werkdag tussen 8.30 en 12.30 uur afgehaald worden aan het onthaal van het gemeentehuis aan de Oude Markt.

Wat doe ik met volle vuilzakken?

Volle vuilzakken mogen bij een openbare vuilbak gezet worden (als je die onderweg tegenkomt). De technische dienst van de gemeente doet wekelijks een vuilnisbakkenronde en ruimt de vuilzakken dan ook op.

Als er geen vuilbak in de buurt is, mag je dit melden via https://www.gemeentepelt.be/melding-doorgeven met een duidelijke omschrijving waar de technische dienst de vuilzakken kan ophalen. Probeer dit zo duidelijk en concreet mogelijk te doen, zodat de vuilzakken gemakkelijk terug te vinden zijn voor de medewerkers van de technische dienst.

 

Een bedankje voor jouw hulp

Mooimakers kunnen jaarlijks een bedankje krijgen voor hun actie in de vorm van LimbU-punten. Elke LimbU is 1€ waard en kan omgezet kunnen worden in filmtickets, een Winkelhierbon, treinkaarten, lijnkaarten, ...

Registreer je op www.limbu.be

  • Ga naar www.limbu.be (best via Google Chrome);
  • Klik op ‘registreren’;
  • Geef je rijksregisternummer is;
  • Vul op het volgende tabblad je gegevens aan en kies een wachtwoord.

Toekenning LimbU-punten

Elke Peltse Mooimaker die min. 1x/maand zwerfvuil opruimde, ontvangt in januari LimbU-punten. Je ontvangt een mailtje als de punten toegekend zijn.

 

Bijkomende vragen of problemen?

Ondervind je problemen of heb je nog vragen? Contacteer duurzaamheidsambtenaar Anja Snoekx  via anja.snoekx@gemeentepelt.be of 011 94 93 63.

Deel op facebook
Deel op twitter