Skip to main content
home-page

Waarom?

Pelt meer op maat van jongeren

We willen de Peltse tieners en jongeren graag beter leren kennen, horen waar jullie zoal mee bezig zijn en wat jullie bezorgdheden zijn, om zo samen met jullie Pelt nog meer op maat van jongeren te bouwen.

We denken dat dit ons het best lukt als we regelmatig en met zoveel mogelijk Peltse jongeren face-to-face in gesprek gaan, bijvoorbeeld op school, in de jeugdbeweging, op straat, ...

Samenkomsten verboden

Op dit moment steekt het coronavirus hier een stokje voor. Om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te vertragen en hopelijk te stoppen, moet iedereen zoveel mogelijk thuis blijven. Samenkomsten zijn verboden.

We willen niet bij de pakken blijven zitten. In plaats van fysiek, kunnen we ook online samenkomen. Liefst van al, zo snel mogelijk. :)

Jeugd in Pelt live

Tijdens een eerste online bijeenkomst willen we tijd maken om met jou en andere Peltse jongeren in gesprek te gaan over:

  • coronacrisis
  • gemeentelijk jeugdbeleid in het algemeen

Om deze bijeenkomst zo goed mogelijk voor te bereiden lanceerden we de kleine 'Blijf in uw kot'-enquête in te vullen. Hier lees je meer over de eerste Jeugd in Pelt live.

 

Klimaat live

We willen ook met jongeren in gesprek gaan rond het thema klimaat. Meer specifiek: hoe we de uitstoot van CO2 verder kunnen verminderen.

Heb jij zin om met ons en andere jongeren na te denken over ideeën om de CO2 te verminderen?Welke acties zou de GEMEENTE kunnen doen?
Welke acties kunnen WE (verenigingen, scholen en buurten) doen?
Welke acties kan IK doen?

Begin mei organiseerden we een online bijeenkomst vanwege de coronacrisis. In het najaar hopen we in secundaire scholen ook rechtstreeks met jongeren in gesprek te kunnen gaan.

Hier lees je er meer over.

 

Andere thema's live

We hebben de smaak te pakken en willen ook graag over andere thema's online met jou in gesprek gaan. Wil je graag op de hoogte gehouden worden als we data vastleggen, registreer je dan hier.