Skip to main content
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Pelt brengt jongeren online samen rond klimaat

De gemeente Pelt wil in 2030 40% minder CO2 uitstoten en beschrijft haar ambitie en de acties die ze wil ondernemen in het gemeentelijk klimaatactieplan. Begin februari verzamelden meer dan 50 Peltenaren om feedback te geven op dit plan en ideeën te formuleren voor acties om de ambities waar te maken.

In het voorjaar wilde de gemeente naar secundaire scholen trekken om met jongeren in gesprek te gaan om zo te horen welke ideeën Peltse* jongeren hebben rond klimaatverandering en CO2-vermindering. Door de coronacrisis werd er beslist om jongeren samen te brengen tijdens een online bijeenkomst op zaterdagavond 2 mei.

We denken samen na op welke manier de CO2-uitstoot binnen onze gemeente sterk kan verminderd worden. Thema's die aan bod kunnen komen zijn woningen, mobiliteit/transport, openbare gebouwen, afval, landbouw en natuur, ...

Het kan gaan over acties die de gemeente Pelt in gang kan zetten, acties die Peltenaren samen kunnen doen (bijvoorbeeld scholen, verenigingen, buurten), en acties die individuen kunnen ondernemen.

De online bijeenkomst wordt georganiseerd op het platform Zoom, een gratis video conferencing tool. Ideeën voor acties worden uitgewisseld in kleine groepjes. Meer info en veelgestelde vragen: https://participelt.be/jeugdinpelt/klimaat-live

 

De gemeente Pelt is met de online bijeenkomst rond klimaat niet aan haar proefstuk toe. Eerder werden drie online bijeenkomsten rond het gemeentelijk jeugdbeleid georganiseerd, voorafgegaan door een korte online enquête bij jongeren.

 

*Peltse jongeren zijn jongeren die een link hebben met Pelt bijvoorbeeld omdat ze wonen in Pelt, er naar school gaan, lid zijn van een Peltse vereniging. Kortom alle jongeren die willen meebouwen aan onze gemeente.

Deel op facebook Deel op twitter