home-page
home-page

Participatiemomenten in fase twee

In de tweede fase van het project, die liep van september 2021 tot november 2022, werden de eerder geformuleerde ambities voor Pelt concreter uitgewerkt. 

Dorpsdebatten

Via de dorpsdebatten (oktober-november 2021) werden de globale ambities uitgewerkt op het niveau van de dorpen. De deelnemers konden voor hun dorp aangeven welke de grootste troeven zijn, welke plekken minder aangenaam zijn, welke plekken het grootste potentieel kennen en wat prioriteiten zijn.

P50

Tijdens de tweede bijeenkomst van de P50 (oktober 2021) gingen de deelnemers met elkaar in gesprek rond de thema's 'open ruimte' en 'nieuwe woonvormen'. Verder kregen ze via een toelichting een beter zicht op hoeveel woningen er in de toekomst nodig zullen zijn in Pelt om te voldoen aan de stijgende behoefte.

Tijdens de derde en vierde bijeenkomst van de P50 (mei-juni 2022) kregen de deelnemers demogelijkheid feedback te geven op een eerste versie van de visie op 'open ruimte', het centrum en mobiliteit.

Kinderen

Als kindvriendelijke gemeente wil Pelt voldoende tijd vrijmaken om de stem van de jongste Peltenaren te horen. In augustus 2022 volgde er daarom een workshopreeks met kinderen van de gemeentelijke speelpleinwerking.

Wil je verder op de hoogte blijven van het project, registreer je dan hier.