home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Start proefopstellingen in Overpelt-Fabriek en Sint-Huibrechts-Lille

De gemeente Pelt gaat van start met proefopstellingen in Overpelt-Fabriek en Sint-Huibrechts-Lille om kleine ingrepen uit te testen om meer ruimte voor voetgangers en fietsers te voorzien in de dorpskernen. Zo wil de gemeente de veiligheid en leefbaarheid voor de actieve weggebruiker verhogen.

De maatregelen gaan in op maandag 24 april. De proefopstellingen zullen minstens drie maanden blijven staan. Daarna volgt een evaluatie.

  • Voor details over de proefopstelling in Overpelt-Fabriek, klik hier.
  • Voor details over de proefopstelling in Sint-Huibrechts-Lille, klik hier.

 

Een nieuwe proefopstelling zorgt de eerste dagen voor aangepast 'zoekgedrag' van autobestuurders. Dit is misschien lastig in het begin, maar na een tijdje zal het verkeer zich stabiliseren en kunnen we het effect van de proefopstelling gaan onderzoeken. Ook het effect in andere straten in de buurt zal onderzocht worden.

Na 3 maanden zullen ook bewoners en andere belanghebbenden hun ervaringen met de proefopstellingen kunnen meegeven. Feedback delen kan via een enquête, zowel digitaal als op papier, of tijdens een evaluatiesessie. 

Ontvangen feedback, verkeerstellingen en andere beschikbare gegevens zullen samen genomen worden om te beslissen of de proefopstelling wordt bijgestuurd, permanent wordt gemaakt of wordt weggenomen.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe acties in dit project, laat je contactgegevens dan achter via dit formulier.

Deel op facebook
Deel op twitter